INFEMENT

INFEMENT

HEJ@INFEMENT.SE

ORG. NR 559250-5548

Funderar du på att börja skapa ett smart hem?

smarta hem

Funderar du på att börja skapa ett smart hem?

Nedan listar vi 3 st. värdefulla tips att tänka igenom innan du spenderar pengar på produkter.

Bakgrund

Smarta hem är beskrivningen och konceptet kring att digitalisera
och styra exempelvis belysning, fönster, gardiner, tv, musik, tvättmaskin och torktumlare. Möjligheten att styra och programmera enskilda produkter har funnits under en längre tid men konceptet kring smarta hem innebär att styrningen av apparater skall ske i symbios med varandra – då närmar vi oss hemautomation.
Det vill säga styra samtidigt och baserat på faktorer som rörelse, närvaro, tid, väder och elpriser.

Idag finns det en uppsjö av produkter på marknaden men många av dessa är fortfarande omogna och inte tillräcklig flexibla och robusta för en sömlös och stabil totallösning.

Tänk på

  • En bra och användarvänlig lösning bör ha ett intuitivt gränssnitt anpassat för dator, platta och mobil. Det är långt ifrån alla centraler/gateways som har tillräckligt bra gränssnitt.
  • Lösningen skall vara skalbar. En skalbar lösning betyder att det ska finnas stöd för de protokoll där utbudet av produkter är störst och att lösningen skall klara av att hantera tillräckligt många enheter i längden.
  • Robusthet och tillförlitlighet är oerhört viktigt om man vill känna sig trygg med sitt smarta hem. Välj därför inte bara efter pris och mängden kommunikationsprotokoll – vilket kan vara lockande.

Mer från samma kategori

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen.